Houten Schuilstal

  • Bouwbedrijf Buiting & Zn - Portfolio houtbouw - Houten Schuilstal foto 6
  • Bouwbedrijf Buiting & Zn - Portfolio houtbouw - Houten Schuilstal foto 1
  • Bouwbedrijf Buiting & Zn - Portfolio houtbouw - Houten Schuilstal foto 2
  • Bouwbedrijf Buiting & Zn - Portfolio houtbouw - Houten Schuilstal foto 3
  • Bouwbedrijf Buiting & Zn - Portfolio houtbouw - Houten Schuilstal foto 4
  • Bouwbedrijf Buiting & Zn - Portfolio houtbouw - Houten Schuilstal foto 5
Categorie
Houtbouw
Tags
Douglas, Hout, Schuilstal
Over dit project

 

 

Een klant met diverse paarden wilde graag een droge voedermogelijkheid voor de winter hebben. Hierbij was de wens een half open schuilstal, waarbij de muren de koude wind blokkeren. Samen met de klant heeft Bouwbedrijf Buiting & Zn. deze schuilstal ontworpen.

 

Het resultaat is een houten schuilstal van 8 meter bij 3,5 meter, met een dak van 8,3 x 4 meter. Dit zorgt voor en achter voor een klein overstek en daarmee betere afwatering. De hoogte is 3 meter aan de voorkant en 2,7 meter aan de achterkant.

Het geheel is gemaakt van Douglas en door ons zelf op maat gezaagd. De palen van 15×15 steunen op betonpoeren en grondtegels, aangevuld met snel-cement in de grond voor een stevige verankering.

Om het mooier te maken is er rondom het dak een houten boei gemaakt. Met deze ombouw zijn de dakplaten stijlvol weggewerkt en dit geeft de gehele schuilstal een “look en feel” die meer af is.

 

Het maken van deze schuilstal kostte een week. Voor de hele constructie hebben we ruim 1000 schroeven gebruikt.

De klant is super tevreden en heeft onder de stal een pleintje voor de paarden laten bestraten. Daarnaast is er elektra naar de schuilstal gelegd en worden er nog lampen gemonteerd om het geheel af te maken.